Pirita teel sittus tundmatu lind auto peale

18:32, 15.veebruar 2008

TALLINN, 15. veebruar, VNS – Täna pärastlõunal tekitas tundmatuks jäänud lind Tallinnas, Pirita teel, kaose, sittudes hõbehalli Lexuse kapotile. Ohvrit abistama tulnud kaasliiklejad tõkestasid liikluse tundideks.

Sky Plusi hommikuprobrammi juht, Alari Kivisaar kommenteeris juhtumit: „Sõitsin raadiomajast tagasi koju kui ühtäkki pani minu ees sõitev hõbehall Lexus pidureid ning jäi seisma, tõkestades mõlema sõidurea liikumise. Tõttasin koheselt roolis istunud blondile naisterahvale appi, kuid kohale jõudes oli juba liiga hilja. Linnusitt oli söövitanud sõiduki äsja poleeritud kapoti ning hüsteeritsev naisterahvas oli täiesti kontaktivõimetu.”

Balti Luureagentuuri (BIA) sõnul oli tegemist tundmatuks jäänud linnuga, võimalike kahtlusaluste hulgas on nii suurpepu- vint (Anales major) kui ka georgia põõsalind (Georges bushis). EMORi uuringute põhjal esines viimane analoogne registreeritud juhtum eelmise sajandi keskpaigas, kinnitamata andmetel on linnud sittunud ka inimestele. Tekitatud kahju nõe esitatakse lähipäevil kindlustuskompaniile, juhtumi uurimisega tegeleb BIA.

VNS Loodus oimetus, randel@ajakiripaat.ee

Valgjärve News Service

***

Telli VNS uudised otse mobiilile. Saada sõnum „VNSuudis” numbrile +3725229383. Sõnumi hind 10 krooni.

No comments: