Ralf Mae võitis ilucastingu Emajõe etapi

12:30, 5.veebruar 2008

SARAKUUSTE, 5. veebruar, VNS – Hiljuti Prantsusmaal Marseille’ EuroCupi play-offidel hästi esinenud Ralf Mae (Team Kalastaja) jätkab võidukal lainel ka koduvetel, võites tihedas konkurentsis Suur- Emajõe karika etapi.

Finaalis alistas meie tulevikulootus Valgjärve mehe Randel Kreitsbergi (Team Paat). „Algusest peale hoidsin Ralfil silma peal, kui valu pöidlas segas keskendumist. Kui nägin Ralfi telemark-pääsukese stiilis tehtud perfektset finaalesinemist (teenis maksimaalsed 12 stiilipunkti – toim.), siis nägin et täna on tema päev,” kommenteeris terve hooaja vigastustega kimpus olnud hõbemedaliomanik. Kokku osales tugevakoosseisulisel võistlusel 2 heitjat.

20 aastat alaga tegelenud Ralfi jaoks ei ole viimase hooaja edu puhul tegemist üllatusega, halbade jääolude tõttu on käesoleval talvel treeningtingimused head olnud. Tippvormi ajastamisele aitas kaasa ka Guine-Bissaus veedetud kõrbelaager, mil rasketes oludes suudeti hiljutistest narkoprobleemidest hoolimata parandada isiklikku tippmarki.

Samaaegselt ilucastinguga tegelesid võistlejad ka kalapüügiga. Kõrgrõhkkond aitas kaasa suurepärasele maa (Earthis worldis) võtmisele. Korduvalt otsa haagitud maa jäi aga püüdlikust väsitamisest hoolimata kätte saamata. Ka latikas (Abramis brama) oli oma parima neeluga, mõlemal võistlejal õnnestus saada pea-aegu üks isend. Saagid pildistati ja kaaluti, fotod avaldatakse VNSi kodulehel.

VNS Loodus oimetus, randel@ajakiripaat.ee

Valgjärve News Service

No comments: