Turbosärg viis haugi hambakomplekti

10:46, 09.mai 2008

PÕLVA, 9. mai, VNS – Põlva järve peamise sissevoolu, Orajõe, haug kannatas tundmatuks jäänud turbosärje (Rutilus citius, TDi V8) valdaalitsemise tõttu arvestatavat majanduslikku kahju. Rünnaku tagajärvel kaotatud 5 (loe: viis) kihvhammast olid kannatanu sõnul teda teeninud juba viimased kaks hooaega. Kas kindlustus korvab röövkala hambaravi, on hetkel teadmata.

Hr Haug on Põlva turuplatsi jõekäärus tuntud kui kõrgelthinnatud ja ühiskondlikult aktiivne kodanik, väljakujunenud isiksus ja sanitaarvaldkonna tegelane. Oma igapäevasel jõe üldfüsioloogilise tervise eest hoolitsemise inspektsioon-ringil märkas haug kahtlase olekuga võimalikus narkojoobes harilikku särge. Otsustanud isiku avalikust ruumist allaneelamise teel kõrvaldada, sattus tunnustatud sanitaartöötaja rünnaku ohvriks.

„Mingil hetkel tundsin justkui oleks keeristorm suus lahti läinud,” susistas pettunud kannataja, „olen pea-aegu kindel, et siin võis olla mängus ka kalamehe käsi.” Turbosärg ei allunud korraldustele ning põgenes sündmuskohalt.

Kalamehi on Orajõe kaldail kohatud varemgi. Veenõukogu ei suuda aga kalameeste küsimuses ühist seisukohta võtta, kuna tegemist on kontrollile allumatu loodusjõuga nagu ka sillaehitus, tundamatute isikute poolne vette pissimine ja kajakad.

Hr Haug lahkus intervjuu lõppedes kodusele ravile. Kindlast allikast pärit info põhjal nähti tuntud ühikonnategelast viimati kivitaguse koopas sammalahvenatega tiiba ripsutamas. Anonüümsete Ahvenripsutajate Seltsi liikmed eitavad kuulujutte, justkui oleks ühingusse uusi liimeid värvatud.

VNS Loodus oimetus, randel@ajakiripaat.ee

Valgjärve News Service

No comments: